in

Бясна гонка с тир с мигранти у нас: Кучето Улф помогна за хващането на шофьора (СНИМКИ)

Снимка: Гранична полиция

От „Гранична полиция“ обявиха, че тази сутрин е установен камион с 12 нелегални мигранти край Ямбол. Водачът на превозното средство първоначално не се е подчинил на подаден светлинен и звуков сигнал, при което е последвала гонка. В крайна сметка, въпреки опита за бягство, тирът е спрян, а шофьорът хванат, благодарение на служебно куче

Тази сутрин в 6.45 часа на главен път I-7 в района на Тополовград служители на „Гранична полиция“ забелязват товарен автомобил „Скания“, движещ се в посока Елхово. Граничните полицаи веднага тръгват след него, подавайки му звуков и светлинен сигнал да спре. Шофьорът не се подчинява на полицейското разпореждане.

Снимка: Гранична полиция

Камионът е последван и от втори граничен полицейски наряд от ГПУ-Елхово и автопатрул на полицията.

Опитвайки се да избяга, тирът навлиза в село Кукорево, община Ямбол и там е спрян. Шофьорът, 55-годишен софиянец, прави опит да избяга, но е задържан с помощта на служебното куче Улф.

Снимка: Гранична полиция

В товарният отсек са открити 12 незаконни мигранти без документи за самоличност, по техни данни от Сирия. Работата по случая продължава.

Снимка: Гранична полиция

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.