in

Валентин Веселинов треьор по футбол в предаването „По пладне“: Какви са предизвикателствата да тренираш деца (ВИДЕО)

снимка: кадър "Нова Варна"

В третия сезон на предаването „По пладне“ в студиото на медия „Нова Варна“ гостува футболния треньор от Варна Валентин Веселинов. Той е роден на 15 юни 1992 г. в Русе и е бил активен български футболист, както и полузащитник.

Веселинов започва кариерата си в Сливен и записва мачове и в „А“ група. През зимата на 2012 изкарва неуспешни проби в полски отбор и след това изкарва успешни проби в Ботев Пловдив и започва да играе в тима. През септември 2019 година основава ФК „Гранд Про“ във Варна.
.По думите на Веселинов ФК „Гранд Про“ е футболната школа на 21 век, в която професионалисти учат децата да се развиват в сферата на футбола.

С помоща на лицензирани треньори с богат опит, те развиват футболните качества и осигуряват място за развитие на най-високо ниво във Футбола. Клубът набира момчета и момичета от 4 до 12 годишна възраст. Футболен клуб Гранд Про е частна дестка футболна школа . В нея работят лицензирани треньори, които развиват както спортните така и физически и психологически качества в младите спортисти. Мотото на клуба е  “ Училище и Спорт – Ръка за Ръка“.

През годините са осъществени добри  партньорства с най-голямата индийска школа H16Sports, както и с ФК Валенсия .Основната цел на треньорите е да развиват от най-малки деца до мъже. Всички деца участват в много турнири и първенства. Като клуб оганизират много турнири в цялата страна , някои от които международни.

Както вече споменахме Веселинов е родом от Русе и от 5 годишен тренира футбол. Тази негова страст го води във Варна. Първо е играл в Спартак Варна, след това създава семейство и остава в Морската столица на България. Любовта към футбола го е накарала да се занимава с футбол за деца. От професионален футболист се превръща в много добър детски треньор. Изборът му да се занимава с деца е свързана с любовта му към децата, споделя Веселинов и допълва, че има две прекрасни деца. Треньорът по футбол сподели и за основните предизвикателства, които са се появили пред него, когато стартира тази своя дейност. „Трудно беше да намериш деца и да ги запалиш“ споделя Веселинов .

Изключително силно представяне на 2014 и 2012 в международния турнир Junior’s Cup Bulgaria това лято. В турнира се включиха повече от 140 отбора. Набор 2014 завърши на 4-то място , след като отстъпи на полуфинала в драматичен мач от FC Ramnikul Sarat и на Финала от Дунав Русе. Набор 2012 завърши на 2-ро място и грабна сребърните медали . Малките футболисти изиграха равностоен мач във ФИНАЛА срещу отбора на Черно Море.

А след три победи в груповата фаза Набор 2014 се класираха на Полуфинал в силният международен турнир „Juniors Cup“. Набор 2012 също се класираха на полуфинал след драма в груповата фаза. След нелепа загуба в първият мач , малките футболисти показаха характер и спечелиха останалите два мача и по голова разлика се оказаха първи в групата.

Валентин Веселинов е искал да спечели доверието на родителите на малките футболисти. Искал е да оправдае очакванията им в резултатите, които се постигат. Към монета в организацията има над 150 деца, а още по-интересно е да се отбележи, че има и женски отбор. Този женски отбор е с девойки до 13 годишна възраст, които в момента се състезават от името на футболния клуб „Черно море“. За което има споразумение. В момента във Варна има 32 действащи клуба, които са си конкуренция в морския град.

Проект „По пладне“ се реализира с финансовата подкрепа на община Варна чрез процедура за медийни проекти – конкурс 2023 г.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/