in

Настана масов проблем в София: Може и да спрат гласуването с машини

Снимка: “Нова Варна”

Възможно е да бъде преустановено машинното гласуване в столицата. Това съобщиха от ОИК. Причината за това са масови проблеми с машините. В почти всички райони машините масово не изкарват разписки или дават смачкани такива

На много места гласуващи казват, че са пожелали да дадат своят глас за двата избора – и за кмет на столицата, и за кмет на район, но впоследствие излиза само част от разписката, а не цялата. Такъв случай има в 51-во училище, съобщава Нова телевизия.

Все още има неработещи машини в „Триадица”, „Изгрев”, „Възраждане”, „Красна поляна” и „Кремиковци”. От Общинската избирателна комисия в София казват, че очакват указания от ЦИК как да процедират оттук нататък.

Към 12:00 часа избирателната активност в София по данни на общинската избирателна комисия е била 6,5%. На първи тур към този час е била 8,5%.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/