in

Борисов тропна по масата и се обърна с призив към Асен Василев за „кутията на Пандора“ (ВИДЕО)

Кадър: Facebook/Бойко Борисов

Днес се проведе пресконференция на ГЕРБ, по време на която Бойко Борисов и парламентарната група дискутираха работата на кабинета в централата на партията.

„Изключително важно е ние да се върнем към идеологията и физиономията, която има ГЕРБ. Да, ние в момента управляваме в момента с либерални формации, но нашият основен принцип е – колкото се изкарва, толкова да се харчи. Това гарантира стабилност и устойчивост и е честно да не задължаваме младите хора след това да ни плащат дълговете. Защото 3% дефицит означава лошо нещо. 3% задлъжнялост е лошо нещо. Взимането на нов дълг е лошо нещо. Липсата на мерки за намаляване на дефицита е лошо нещо“, отсече Бойко Борисов.

„Призовавам Асен Василев да не отваря торбата, защото това е кутия на Пандора всъщност, и да води държавата към задлъжняване. Къде са мерките да излезем от 3-процентния дефицит и да се върнем към нула, или на излишък? Тези мерки ни интересуват. Дълговете се трупат, и трупат, и трупат! Лихвите ако се сметнат на година са вече милиарди. Тези милиарди кой ще ги плаща? С какво? Къде са мерките?“, запита Борисов.

„Явно сглобката и механизма на управление трябва да се предоговарят. По-скоро трябва да намерим решение от тази ситуация. Решението е те да управляват и ние през парламента да ги контролираме. На тези лидерски срещи, на които се събираме 20 души, говорим си и нищо не се случва. Веднъж се е случило само – Кирил Петков внесе шест мерки и ние ги приехме“, заяви Борисов.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.