in

Украйна: Руска ракета порази кораб в Черно море

Снимка: Pixabay

Според Украйна предполагаема руска ракета е ударила кораб, намиращ се на черноморско  пристанище

По информация от украински официални лица, руска ракета е ударила и повредила цивилен кораб под либерийски флаг, влизащ в черноморско пристанище в района на Одеса, като при удара е убит един човек, а други четирима са ранени, съобщава Ройтерс.

„Ракетата е поразила надстройката на цивилен кораб под флага на Либерия в момента на влизането му в пристанището“, съобщи южното военно командване на Украйна в Telegram.

Той добави, че един човек е загинал, а трима членове на екипажа, граждани на Филипините, и един пристанищен служител, са ранени.

Корабът е трябвало да транспортира желязна руда до Китай, каза министърът на инфраструктурата на Украйна Александър Кубраков.

Той добави, че Русия е извършила 21 целенасочени атаки срещу пристанищна инфраструктура след оттеглянето си от сделката, която гарантира безопасни доставки на украинско зърно през Черно море.

Йорук Исик, ръководител на консултантската компания „Bosphorus Observer“, идентифицира кораба като Kmax Ruler, 92 000 dwt.

Той каза на Ройтерс, че корабът е бил в пристанището на Пивденный, товарейки желязо, когато е бил ударен.

Превод и редакция: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/