in

АПИ трябва да плати близо половин милион заради падналата лампа, която уби жена в тунел „Ечемишка“

Кадър: Vbox7/Новините на NOVA

Припомняме, че на 5 февруари 2017 година в тунел „Ечемишка“ се случи трагичен инцидент, който доведе до смъртта на жена. Тя загина след падане на лампа. Години по-късно АПИ получава присъда от почти половин милион лева заради въпросния инцидент.

Решението на Върховния касационен съд е окончателно, след като делото по случая от 2017-та година мина през няколко съдебни инстанции.

Седем години след като лампа се откъсна от тавана на тунел „Ечемишка” и удари автомобила, в който се возеше 64-годишната Елена Михайлова дойде ред и за финалното съдебно решение за изплащането на обезщетения от страна на АПИ. Агенция „Пътна инфраструктура“ осъдена да плати 460 хил. лв. с лихвите на наследниците на жената, която през 2017 г. загина в тунела „Ечемишка“, когато лампа се стовари върху колата ѝ. Парите са за двете деца и за майката на загиналата – всеки от тях ще получи по 110 000 лв., а на вдовеца на 64-годишната жена – 130 хил. лв. Разследването, което да покаже кои са виновниците, не е завършило, съобщава Нова телевизия.

През 2018 г. прокуратурата повдигна шест обвинения, свързани с този случай, две от тях са насочени към различни шефове на АПИ – Лазар Лазаров и Дончо Атанасов. Обвинения имат и служителите на агенцията Илияна Захариева, Георги Златев, Надя Сачанска и Георги Фучеджиев.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/