in

Във Варна: Спортна зала с голямо събитие утре

Снимка: Г. Найденов

Броени часове остават до началото на Световното първенство по спортни танци (шоу програми), което ще бъде под егидата на Международната конфедерация (CSIT) – член на Международния олимпийски комитет (МОК), съобщи Георги Найденов председател на Българската федерация на клубовете по спортни танци. Надпреварата ще се започне на 11 ноември в Двореца на културата и спорта.

Световното първенство ще излъчи за първи път световни шампиони в четирите най-високи категории, а именно възрастни и възрастни майстори за стандартни класически и латиноамерикански танци шоу програми.

От българска страна организатор на Световното първенство е Българската федерация на клубовете по спортни танци (БФКСТ) с подкрепата на Министерството на младежта и спорта.

Успоредно със Световното първенство ще се състои и международен турнир „Varna Open“ 2023 за всички останали категории. Организатор на надпреварата е клуб по спортни танци „Варна“ с подкрепата на БФКСТ и Община Варна.

Двете състезания ще се проведат в зала „Конгресна“ на Двореца на културата и спорта. Регистрираните състезатели вече са над 600 състезатели, включително състезатели световни и вице световни шампиони и финалисти, както и шампиони и финалисти от Световни игри в различни категории. Световно известно жури и бивши Световни шампиони по спортни танци ще оценяват състезателните двойки.

Публикувано от Венета Николова

Магистър по „Публична комуникация“ от ФЖМК към СУ „Св. Климент Охридски“. Варненка, майка на едно дете, работила в сферата на връзките с обществеността (PR).