in

Постоянни обрати във времето: Очаква ни седмица с много дъжд, а и сняг на места

Снимка: Pixabay

Тази седмица се характеризира с често променливо време. Днес (понеделник) преминаващ южно от България циклон, донесе валежи в части от страната ни.

Утрешният ден (вторник) ще дойде с температури до 22-23 градуса, след което в сряда се очаква поредна порция дъжд, с преминаването на студен атмосферен фронт.

Тогава от запад на изток ще преминат краткотрайни валежи, в някои планински райони временно интензивни. Очакванията са да духа северозападен вятър със силни студени пориви.

След преминаването на този студен атмосферен фронт, температурите в четвъртък ще бъдат отново по-ниски – в интервала 12-17 градуса.

Под въздействието на средиземноморски циклон, времето от петък до неделя ще дъждовно на много места у нас. Паралелно с това температурите ще стават по-ниски, с което и снежната граница ще слезе по-ниско. В западните райони на страната се очаква да превали сняг по някои предпланински райони.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/