in ,

Пълна прогноза за утре: Дъжд, сняг, виелици и какво ли още не

Снимка: Pixabay

Утрешният ден ще започна със слънчеви часове, но постепенно от запад ще има увеличение на облачността. След обяд ще започне да вали дъжд в голяма част от страната. В западните райони валежите ще бъдат значителни

В източните части на страната температурите ще са една идея по-високи, а вятърът ще е умерен.

На запад ще е почти тихо, но привечер вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили и с него ще започне да нахлува студен въздух.

През нощта срещу събота в планинските райони от Западна България дъждът ще преминава в сняг. Количествата ще са значителни и в комбинация с бурния вятър ще има условия за виелици. Максималните температури ще са от 10°-13° в Северозападна България до 17°-19° на изток, в София – около 13°. В планините времето ще бъде динамично, съобщават от НИМХ.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен, временно силен вятър, предимно от юг, но до вечерта ще се ориентира от запад-северозапад. Привечер облачността ще се увеличава и вплътнява и до полунощ на много места ще превали дъжд. Максимални температури: 14°-16°. Температурата на морската вода е от 10° по северното крайбрежие до 16° по южното. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.