in

В крайна сметка депутатите не успяха да гласуват вота на недоверие

Кадър: Youtube/БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Днес в парламента трябваше да се гласува вотът на недоверие към правителството, но до това така и не се стигна. Причината е липса на кворум. В залата се регистрираха едва 63-ма депутати

ГЕРБ и ДПС демонстративно напуснаха пленарната зала броени секунди преди председателстващият заседанието Росен Желязков да обяви първото гласуване по вота на недоверие. В подкрепа гласуваха 66 народни представители, а 61 бяха „против”.

Георги Свиленски от „БСП за България” поиска прегласуване на предложението и почивка, в която народните представители от ГЕРБ-СДС и ДПС да се върнат в залата. След възобновяване на заседанието парламентът не премина към прегласуване на вота на недоверие, защото при проверка на кворума се регистрираха 64 депутати. Последва нова почивка от десет минути, съобщава Нова телевизия.

След втората почивка депутатите отново не успяха да съберат кворум, като се регистрираха 63 народни представители – 60 от ПП-ДБ, двама от ГЕРБ-СДС и независимият Радостин Василев. Трите формации, застанали в подкрепа на вота – БСП, „Възраждане” и ИТН също не се регистрираха. Така председателят на парламента закри заседанието и гласуването на вота на недоверие се отложи.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/