in

Много села в Добричко бедстват без ток

Снимка: Pixabay

Десетки населени места в област Добрич са без ток, по информация на дежурните в енергоразпределителното дружество „Енерго про“. Част от град Балчик, селата Соколово, Дъбрава и Змеево, както и в Генерал Тошево и село Малина, и в община Каварна няма електрозахранване. Без ток са и в селата Българево, Могилите, Видно, Иречек.

Проблеми с електрозахранването имат и в села от община Тервел, както и част от града. Електрозахранване няма и в 20 населени места в община Добричка, предаде Дарик.

Отворен за движение на леки автомобили е пътят Варна – Добрич, проходим е и пътят от Добрич – Албена, пътят Балчик – Добрич също е отворен. Това съобщават от Областна администрация – Добрич. Поради силния вятър и обилния снеговалеж, до късно снощи е имало закъсали автомобили, като към момента пътищата са разчистени. Движението на товарни автомобили е забранено по пътя Варна – Добрич.

На множество сигнали за паднали дървета се реагирали от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, съобщиха от службата.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/