in

Отново агресия между деца в училище у нас: „Казвай, че ще ти счупя зъбите“, заканва се едно от децата

Снимка: Pixabay

В мрежата плъзна пореден клип, на който се вижда агресия между деца. Този път действието се разиграва в град Силистра, а участниците са 13-годишни деца. Видеото е заснето с телефон в училище. На него се вижда как дете е седнало в ъгъла на земята, а друго го заплашва и бута

„Казвай, че ще ти счупя зъбите, бе! Казвай! Втори път няма да говориш! Ясно ли ти е?“, се чува, че казва едно от съучениците на потърпевшото дете. Учениците са от спортното училище в Силистра.

Клиповете в социалните мрежи разпространи майката на тормозеното момче, което по нейни думи е със синдром на аспергер (психично разстройство от аутистичния спектър) и хиперактивност. Тя твърди, че това не е първи случай на вербална и физическа агресия към нейния син. Родители на другите участници обаче казват, че техните деца били обиждани от момчето.

В ефира на Нова телевизия майката на пострадалото в клипа момче каза, че е входирала жалба в училището, че е нападнат, последният случай на агресия срещу него е от петък. Заместник-директорът на спортното училище каза, че за клиповете е разбрала в неделя, като не са били потърсени от майката на потърпевшото момче. Свикана е комисия, която е взела решение за предупреждение за преместване в друго училище на агресивните ученици, което трябва да бъде одобрено от педагогическия съвет. Социалната служба в Силистра е сезирала прокуратурата за случая, извършва се проверка,която ще продължи в рамките на 5 дни.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/