in

Дафинов лист в пералнята: Защо някои домакини прибягват до това?

Снимка: Pixabay

Вероятно не сте предполагали, но дафиновият лист, освен в кухнята, намира приложение и в пералнята. Някои домакини го слагат в пералнята, докато перат дрехите си, с цел да ги освежат и избелят

Дафиновият лист помага за избелване и освежаване на прането, особено на бялото. Изтегля мръсотията и петната от тъканите, правейки ги по-чисти и леки. Освен това придава на прането приятен аромат, който се запазва за дълго време.

Трябва единствено да добавите няколко дафинови листа в отделението за белина или вода за изплакване и ще останете очаровани от резултатите. Тази подправка може да се използва и за пране на цветни и деликатни дрехи. Помага за поддържане на яркостта и наситеността на цветовете, като ги предпазва от избледняване. Освен това предпазва тъканите от деформация и разтягане, като ги прави по-здрави и еластични, съобщава сайтът Актуално.

Добавете няколко дафинови листа в отделението за омекотител или вода за изплакване, за да удължите живота на дрехите си.

Необходимо е подправката да бъде суха, за да се използва с тази цел.

Също така тази подправка може да се постави и в гардероба с дрехите като средство за отблъскване на молците.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/