in

Бойко Борисов: Истинската драма ще дойде при ротацията

Кадър: bTV

Днес вотът на недоверие към правителството беше отхвърлен. След това Бойко Борисов направи коментар пред журналисти. Той заяви, че през месец декември предстоят две много важни дати – 6 и 15, за промяната в Конституцията. По думите това ще държи сглобката.

„Истинската драма ще дойде при ротацията“, заяви още Бойко Борисов.

По думите му кабинетът ще остане, ако заедно с ПП-ДБ намерят сили да произвеждат не за пред медиите добри новини, а цели сектори разберат, че правят добро.

Според Борисов обаче, ако продължи практиката да се търсят скандали, вместо обединяващи теми, то най-доброто е да се разпадне тази сглобка и да се отиде на нови преговори, нови избори, смята лидерът на ГЕРБ.

Правителството сме го „сглобили“ заедно, неуспешният вот е успех за двете политически сили и на подкрепящите ни други, коментира още той в кулоарите.

„Не мога да защитя полицай, който рита паднал човек, но не мога да се съглася и да се сменя министър, защото не угажда за партийни назначения. Съгласил съм се Калин Стоянов да е вътрешен министър, но не съм го предлагал, не съм го убеждавал“, обясни Борисов в отговор на съпредседателя на „Продължаваме Промяната – Демократична България“ Кирил Петков.

„От няколко месеца срещу Калин Стоянов от ПП-ДБ започнаха война, защото той не се съгласи да безчинстват по време на изборите. Носеха му списъци, сменяха се поголовно всички, а той държеше позицията, за която сме се разбрали – той да си назначава професионалисти. Аз нито веднъж не съм бил там, нито едно име не съм му дал“, коментира още Борисов, във връзка с вътрешния министър.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.