in

Голям завод у нас затваря врати: Стотици хора остават без работа на прага на зимата

Снимка: Pixabay

Става въпрос за вагонно-ремонтния завод в Дряново. Това е едно от двете предприятия в България, които извършват ремонти на пътнически вагони. Но каква е причината заводът да затвори врати? Директорът на дружеството представи своята гледна точка

Стотици служители остават на улицата на прага на зимния сезон. Причината е, че вагонно-ремонтният завод в Дряново, в който те работят, затваря врати. Това потвърди за „Фокус“ директорът на дружеството Валери Димитров. Той уточни, че от понеделник повече от 100 души предстои да бъдат изпратени на борсата.

„Заради безхаберието на управляващите Български държавни железници ще се затвори едното от двете предприятия у нас, което извършва ремонти на пътнически вагони. Окаяното състояние на подвижния състав е именно заради това. Върви тук договор, по който те не искат да продължим да работим“, категоричен бе директорът.

Той и неговите колеги настояват договорът им да бъде продължен. В момента текат срещи, за да се вземе решение за по-нататъшните действия от страна на ръководството на завода.

Проблемът идва от това, че от БДЖ настояват за прекратяване на контракта за направата на нови вагони. Техните доводи са, че заводът в Дряново не е изпълнил всички клаузи и не е спазил изискуемите срокове.

БДЖ отвръща на удара: Категорично отхвърляме твърдението, че е наша вината за това, че много хора ще останат без работа

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/