in

Във Варна раздават събраната дървесина на социално слаби след стихията

Снимка: Стоян Стоянов

Както стана ясно, ураганните ветрове преди две седмици доведоха морската ни столица до бедствено положение. Стихията, която премина през Варна, причини сериозни щети в цялата област. Общинската администрация в града реши събраната след бедствието дървесина да се раздава на социално слаби и хора с увреждания.

„Тази идея не е нова. Почти всяка година раздаваме на нуждащите се дърва за огрев по утвърдени списъци от районната администрация, което обикновено се извършва в летния сезон, август-септември месец, за да могат хората да са подготвени за зимния период. В момента в следствие на бурята ще можем да продължим идеята и да подпомогнем с още дървесина. До момента сме раздали около 300 кубически метра дървесина. Поне още по около 4 кубикаще имаме възможност да дадем на човек след бурята“. Това заяви Стоян Аргиров, директор на ОП „Управление на проекти и озеленяване“ в община Варна, предаде Нова телевизия.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/