in

Атаки в Червено море: Свалени са дронове, а ракета е обезвредена

Кадър: Youtube/WION

Йеменските хути продължават да атакуват чужди търговски кораби в Червено море. Пентагонът обяви, че американските военноморски сили са осуетили четири нападения срещу плавателни съдове през последните часов

Съобщава се, че американският разрушител „Карни“ е свалил три дрона и е реагирал на сигнали за тревога, подадени от търговски кораби.

Обезвредена е и ракета, изстреляна от Йемен, която е паднала близо до един от корабите – Unity Explorer, плаващ под бахамски флаг, съобщават американските военни. Друг контейнеровоз – Ship Number 9, също има леки щети, но няма пострадали от екипажа.

Британската компания за морска сигурност Ambrey съобщи, че кораб за насипни товари е бил ударен от най-малко два дрона, докато е плавал в Червено море. Съобщава се, че друг контейнеровоз е претърпял щети от атака с дрон на около 101 км (63 мили) северозападно от северното йеменско пристанище Ходейда, посочва Al Jazeera.

Пентагонът също така каза, че американски военен кораб и множество търговски кораби са били атакувани в Червено море, което потенциално означава голяма ескалация в поредица от морски атаки от началото на войната Израел-Хамас на 7 октомври.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/