in

Устата отново разбуни духовете: Пусна нова песен, засягаща доста от болните теми за българина (ВИДЕО)

Кадър: Youtube/Ivan Dinev USTATA

Българският певец Иван Динев, по-известен като Устата, отново привлече общественото внимание с новата си песен, като не спести нищо на никого. Припомняме, че по-рано тази година рапарът разбуни духовете с песента си „Шарени джендъри“. Сега новото му парче носи името „Свободата на словото“

В песента си Устата засяга доста от темите, които тровят всекидневието на българина в днешно време, започвайки от привържениците на „старото“ (носталгично настроените към времето на социализма) и „новото“ (смятащите, че сегашното време е най-доброто в историята на България).

Изпълнителят засяга темата за „македонците“ и „толерастите“, „софийските псевдо-интелигенти“; използването на България от „толкова гадини“ „и при Комунизъм, и при Демокрация“.

„Целият ми съзнателен живот до настоящия момент мина в този „демократичен преход“, в който не видях хората да се кланят на други „евроатлантически ценности“, освен пари. Новите ни „международни сутеньори“ дори не наметнаха поне с един кат дрехи България, а я съблякоха икономически дотолкова, че в момента карат милата ни Родина – гола и боса да се над*пи на когото те решат. Аз не мога да променя това като мълча … затова ще говоря! Внимание, Внимание…говори Устата! Между Старото и между Новото, избирам СВОБОДАТА НА СЛОВОТО!“, написа изпълнителят в профила си в социалната мрежа Фейсбук.

Видеото към песента е снимано в Москва, Брюксел и София.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.