in

Денков: Коледата на 2023 година ще бъде по-добра в сравнение с тази на 2022 година

Снимка: Пресслужба на Министерски съвет

Днес, преди началото на заседанието на МС, премиерът Николай Денков честити Никулден на всички, които празнуват днес. Министрите също го поздравиха по повод имения му ден.

„Точно преди половин година поехме управлението с ясното съзнание, че отговаряме на обществените очаквания за стабилно правителство, което ще се грижи за хората и за бизнеса. Знаехме, че освен срещу часовника, се изправяме и срещу заварени проблеми, изборен популизъм, яростни политически атаки и дезинформация. Всеки ден! Бяхме наясно, че задачите са трудни, а подкрепата – несигурна. И въпреки всичко показахме, че сме екип, който може да се отърси от политическото честолюбие, да се издигне над злободневните атаки и да се съсредоточи върху реалните проблеми“, каза българският министър-председател.

По негови думи първата задача на правителството е била борбата с инфлацията.

„От ден първи основната цел на правителството беше не просто да спре изтъняването на портфейла на българина, но и да подкрепи покупателните му способности. Факт е, че инфлацията падна на нивата от преди войната. Сега инфлацията е най-ниската от две години насам. З първи път въведохме мерки, които гарантират трайно ниски цени на продуктите от първа необходимост”, категоричен беше Денков.

„Коледата на 2023 година ще бъде по-добра в сравнение с на 2022 г. Цените на основните стоки са под равнището на миналата година и с още по-добра перспектива в бъдеще. Доходите изпреварват годишната инфлация“, посочи премиерът.

Той допълни, че кабинетът му е „започнал реформата в правосъдието не на думи, а със съществени крачки“.

„Единственият смисъл това правителство да работи е, ако България се движи в правилната посока, в полза на хората и бизнеса и към Европа“, заяви Денков преди началото на заседанието на Министерския съвет.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.