in

Иновация в Китай: Роботи се плъзгат под неправилно паркирали коли и ги местят (ВИДЕО)

Кадър: Youtube

Невероятна иновация се използва от полицията в Китай. Изпробват се роботи, които преместват неправилно паркирани автомобили, като се приплъзват под тях.

Затягането на гуми на незаконно паркирани превозни средства по целия свят може да действа като силно възпиращо средство за шофьорите, но не служи на основната цел за отстраняване на такива превозни средства.

Кадър: Youtube

Налагането на санкции също не гарантира премахването на автомобила от посочената зона. И тегленето често не е възможно в задръстванията. Но какво може да е решението на този проблем? Роботи, разбира се.

Полицаите в много китайски градове започнаха да използват платформа на колела – популярно наричана „robot valets“ – която се плъзга под незаконно паркираните превозни средства. Роботът се захваща за гумите и дъното на конкретното превозно средство, за да го паркира отново на подходящо място, съобщава Hindustan Times.

Има няколко предимства от използването на тази колесна платформа вместо конвенционално теглещо превозно средство. Като за начало, този робот има малък отпечатък и може лесно да бъде навигиран до мястото, където е незаконно паркирано превозно средство. Поддържа дистанционно управление, което позволява по-добра настройка, минимизирайки шансовете за повреда на превозното средство, което трябва да бъде преместено. И най-важното, платформата позволява неправилно паркирано превозно средство да бъде теглено напред, назад, настрани или дори завъртяно на 360 градуса, ако е необходимо.

Местните полицейски служители използват тази платформа пробно, за да премахват незаконно паркирани превозни средства и да ги преместват в определени зони за паркиране.

Но това далеч не означава, че нарушителите няма да бъдат глобявани. Неправилно паркиралите шофьори се глобяват след преместването на на автомобила им с робота.Освен това трябва да плащат такси за паркиране за мястото, където са преместени техните превозни средства.

Превод и редакция: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/