in

Бойко Борисов обяви кога би подал оставка

Кадър: БНТ

Днес пред журналисти в кулоарите на парламента, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов определи себе си като „системен играч и системен политик“. Той заяви, че този следобед ръководството на „Пирогов“ ще бъде изслушано в Комисията по здравеопазването“, за да отговори публично по всички въпроси за болничното заведение.

„Асен Василев даде рецептата как да се излезе от ситуацията с „Пирогов”, посочи още Бойко Борисов и допълни следното: „Всички ние се опитваме да си обясним защо има проверки само в една болница – „Пирогов“. В следващия момент, когато се усетиха, че е много поръчково, пуснаха проверка и на другите болници“.

По думите на Борисов „министър Христо Хинков си е на ПП-ДБ“, в никакъв случай не е министър на ГЕРБ.

„В никакъв случай ПП-ДБ не бива да се притесняват, ако дерогацията отпадне по най-бързия начин. Ето Найо Тицин ме слуша. Предай им, че гарантирам, че ГЕРБ няма да мръдне от позицията си, когато дерогацията отпадне. Ако мръдне – си давам оставка от партията„, каза Борисов.

Относно безпрецедентната ситуация с избора на председател на СОС, Борисов заяви: „Ние сме опозиция в София. Софиянци това си избраха. Не сме водили разговор по темата с ПП-ДБ.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.