in

Подробна прогноза за времето през новата седмица

Снимка: Pixabay

В неделя над страната ще има разкъсана висока и средна облачност. В източните райони ще духа слаб юг-югозападен вятър, а в останалата част от страната ще бъде почти тихо и сутринта на места в низините и котловините ще се образува мъгла или ниска слоеста облачност. Минималните температури ще са между минус 5° и 0°, а максималните – между 2° и 7°.

През следващите дни ще се затопли. В понеделник ще има променлива облачност, вероятността за валежи е малка. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и за кратко ще се усили до умерен. Във вторник и сряда вятърът в много райони ще стихне и отново в равнинната част от страната ще има условия за мъгла или ниска облачност, там дневните температури ще остават около 5°. В планинските райони ще преобладава слънчево и по-топло време с максимални температури около и над 10°.

В сряда от запад ще започне увеличение на облачността, а през нощта срещу четвъртък в крайните западни райони ще завали. В четвъртък ще бъде облачно, с валежи от дъжд, на повече места в Западна България. Температурите ще са все още сравнително високи, но с усилване на вятъра от северозапад ще прониква студен въздух. В петък валежите ще продължат, със застудяването в Предбалкана и високите полета в Западна България дъждът ще преминава в сняг.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/