in

Със скорост 260 км/ч: В мрежата плъзна клип на шофьор, каращ като луд. Панайот: „Не бях аз“ (ВИДЕО)

Колаж: "Нова Варна"

В социалните мрежи беше качен клип, на който водач на автомобил развива скорост от 260 км/ч по автомагистрала „Тракия”. В същия профил в социалните мрежи има видео и с движение от 100-120 км/ч в Бургас. Младежът, в чийто профил са качени обаче, категорично отрича това да е той

„По принцип аз твърдя, че на тези видеа не съм аз човекът зад волана. Общо взето това, че са качени в профила ми, по никакъв начин не означава, че не може да ги е качил някой друг и аз да съм си ги запазил и качил в профила ми. Не знам как се разбира, че колата е моя, от клип, качен в интернет. Снимките на колата в профила ми са мои. Обаче тези, които са снимани зад волана с висока скорост, не са правени от мен“, твърди в ефира на Нова телевизия Панайот, собственик на автомобила.

„Това са просто случайни клипове, взети от интернет пространството“, убеден е Панайот.

„За високата скорост, мисля, че би било редно да имаме правото да я развиваме по писти, обаче при положение, че в България няма писти, ще трябва такава скорост да се развива по магистралата, както клиповете, които съм запазил и съм решил да кача в профила си“, заяви Панайот.

„Мисля, че всеки, който решава да наруши закона, трябва да е подготвен да получи конкретните санкции. Аз съответно ако реша да превиша скоростта, го правя със съвсем минимална скорост, с не повече от 30 км – дали градско или извънградско, и съм готов да понеса санкцията до 30 км превишаване на скоростта“, обясни младият мъж.

„Видеата със сигурност не са с цел, някой като види видеото да си каже „дай и аз да карам с толкова“. Всеки адекватен човек може да си прецени с колко да кара и няма да се влияе от видео“, казва Панайот.

„Аз съм имал 3 глоби за превишена скорост но са отпреди 3 години. Оттогава съм почнал да карам нормално“, посочи мъжът, според когото контролът е много сериозен.

„Такава скорост от 260 км/ч не е развивана лично от мен. Ако друг е развивал такава скорост с моята кола няма как да знам. Аз много често я давам на приятели да я карат. Те вече може да са си правили каквото искат с нея. Лично от мен никога не е развивана такава скорост“, оправда се Панайот.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/