in

Мартин е само на 12 години, но вече е балкански, европейски и световен шампион по кикбокс (ВИДЕО)

Кадър: Vbox7/Здравей България

Мартин Цветков от Козлодуй е само на 12 години, но вече е балкански, европейски и дори световен шампион по кикбокс в своята възрастова категория.

„Честно казано мама и тати ме запалиха. Тати един ден ми каза „Абе, Мартине, искаш ли да тренираш кикбокс, да видиш как е?“. И аз му казах „да“, защото аз винаги съм си бил спортист. Исках да видя какво е и се стигна дотук“, разказа младият Мартин пред Нова телевизия.

„Той преди се занимаваше с плуване. Но трньорът ни замина за чужбина. Пробвахме с друг, но не стана със същите постижения. И тогава реших, че е време детето да влезе в зала, за да може да придобие дисциплина и уважение към хората и обществото“, каза Калин Цветков – бащата на Мартин

„Той, като всяко друго дете, дойде в залатга просто да се запознае с нашия спорт. В началото нямаше амбиции той да става състезател, нито от негова страна, нито на родителите. Но във времето показа дисциплина, редовно посещаваше тренировките и в един момент прецених, че има потенциал да се пробва на състезание“, заяви Георги Вачев – треньор на Мартин.

Сега вече медалите на Мартин са много. Бащата на Мартин казва, че всяка една победа носи огромна гордост и това е резултат от положения труд на треньор и състезател.

2023 година се оказва върхова за постиженията на момчето. Успява да спечели Държавно първенство по кикбокс, няколко вътрешни турнира, Международен турнир, Световна купа, Европейска купа, Балканска купа – в общи линии всичко, което е за неговата възраст е било спечелено от него.

„Въпреки всичко, приоритетът е образованието. Твърдя, че е отличник. Съчетава заедно тренировките с образованието“, посочва бащата на шампионът.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/