in

Никол от Варна спешно се нуждае от помощ: Тежка диагноза превърна в ад живота на семейството ѝ

Колаж: "Нова Варна"

Читателка на медия „Нова Варна“ се свърза с екипа ни с молба за помощ, във връзка с болното дете на нейна близка приятелка. Б. Йовановска обяснява, че детенцето е на 5 г. и се казва Никол. Момиченцето е болно от левкемия и страда от много рядък синдром. За лечението на Никол спешно са нужни 500 000 лв.,които са непосилни за семейството. Към момента са събрани 70 000 лв.

„Много Ви моля, ако може да помогнете да достигне до повече хора, за да се съберат парите и детето да продължи да живее. Моля ви!“, пише Йовановска.

Малката Никол е на 5 години и още от раждането си е диагностицирана с много рядко генетично заболяване, а именно Nijmegen breakage. До месец октомври 2023 година тя е боледувала сравнително рядко, докато една вечер не вдигнала температура. Лекуващият лекар посъветвал семейството да пусне кръвна картина.

„Мислехме си, че е поредния вирус. Ррезултатите обаче ни оставиха меко казано потресени (някои от показателите ѝ бяха много завишени, а някои – 3 пъти под нормата)“, казват родителите на момиченцето.

Така семейството се е озовало пред отделението „Детска онкология и хематология“ – Варна. Там последвали редица изследвания и миелограми (изследване на костен мозък), които показали ужасяващата диагноза „Остра лимфобластна Т-клетъчна левкимия“. И така започнал адът за семейството.

„Започнахме курс на лечение с химиотерапия, но преди края на курса Никол направи гърч, веднага беше свалена за ядрено магнитен резонанс, който показа, че тя е натрупала токсичност от химиотерапията, което означава, че не може да продължи лечението по стандартния протокол. В тази ситуация мнението на лекарите е, че трябва да се направи трансплантация на костен мозък, за да може да бъде излекувана и за да се намали до минимум рискът от рецидив на заболявнето. Бяха взети проби от мен и баща й, за да видим дали някой от нас може да бъде донор, баща и е по-съвместим, но не на 100%. Надеждата ни е в чужбина да намерим 100% донор и тази така сложна трансплантация да се извърши в чуждестранна клиника, но сумата за това лечение е непосилна за нашето семейство! Затова се налага да се обърнем към Вас за помощ!“, посочва майката на Никол.

Всеки, който има желание и възможност да помогне, може да го направи по следния начин:

Банка: Алианц Банк България

IBAN: BG57BUIN95611000714727

BIC: BUINBGSF

Получател: Фондация Павел Андреев

Основание: Дарение за Никол Радославова Караколева

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.