in

Много хора искат възстановяване на полетите между Варна и Италия: Тече петиция

Снимка: Община Варна

Италианската общност в България иска възобновяването на полетите между Варна и летищата в Италия. Това съобщи за медия „Нова Варна“ Мартино Манзолини, който е сред ангажираните с каузата.

Той споделя, че е създадена петиция, като до момента са се подписали 1300 души – българи и италианци. По думите на Манзолини полетите между Италия и Варна са били спрени по време на COVID пандемията, но след това така и не са възобновени.

По думите му, инициативата е подкрепена от Консулството на Италия във Варна, както и някои български консулства, „за да се опитаме да възстановим директните полети между град Варна и Италия“.

В момента събираме подписи за насърчаване на възобновяването на полетите между Италия и Варна, които след затварянето им по време на пандемията така и не бяха възстановени.

Директните полети до Италия са важни не само за италианската общност, живееща във Варна и околностите, но и за българите, живеещи и работещи в Италия. Също така възобновяването им би подпомогнало доста туризма и търговията, посочва италианецът.

Анкетата може да бъде видяна ТУК.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.