in

Хора заподозряха, че 3-метрови извънземни са налазили търговски център в Маями (ВИДЕО)

Колаж: "Нова Варна"

2024 година започва обещаващо за любителите на конспиративните теории. В мрежата беше публикувано видео, което за нула време се превърна във вайръл. На него се вижда засилено полицейско присъствие около търговски център в Маями на Нова година.

Мнозина започнаха да спекулират, че извънземни същества са посетили мола. Но каква всъщност е причината за цялата суматоха?

Полицията потвърди, че е била на мястото, но посочва, че причината за това е бил голям бой между група от около 50 тийнейджъри, довел до множество арести.

И все пак някои хора имаха свои собствени теории, които публикуваха в социалните мрежи дни след инцидента, предполагайки какво наистина се е случило, за да привлече толкова много полицейско присъствие на едно място, съобщава Independent.

Най-популярната конспирация: извънземни са посетили търговския център.

За голямо разочарование на наблюдателите на НЛО и извънземните ентусиасти, полицейското управление на град Маями опроверга теориите, като каза пред NBC6, че „Няма извънземни, НЛО или извънземни. Няма затворени летища. Няма прекъсване на тока.“

„Нищо не се укрива от обществеността. LOL“, написа служителят по обществена информация от полицейското управление в Маями Майкъл Вега до NBC в имейл.

Кадри от въпросното видео бяха повторно споделени в социалните медии, като се твърдеше, че на тях може да се види извънземно с височина около 3 метра.

Клипът с ниско качество изглежда показва висока светеща фигура близо до полицейски автомобили, въпреки че други потребители на X посочиха, че всъщност е вероятно двама или трима души да вървят един до друг.

„3-метрови извънземни/същества? Пред и вътре в мола на Маями? Медиите мълчат, а полицията прикрива случая като обяснява, че са някакви деца, които взривили фойерверки… и в същото време на място има стотици полицаи, черни военни хеликоптери… и никакви медии“, пише един потребител в Х (Туитър).

Други обаче не бяха толкова убедени, като един потребител написа: „Всички имат мобилни телефони, но никой няма видео отблизо на извънземното, високо 8-10 фута до мола в Маями?“

Вместо с извънземно нашествие, полицията се е занимавала с огромна група непълнолетни, за които се твърди, че взривявали фойерверки, предизвиквайки паника в търговския център, се казва в доклад за арест според изданието.

Превод и редакция: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/