in

Популярно лице изпадна в шок, след като видя свои голи снимки в мрежата: Недоброжелател ги фалшифицирал (ВИДЕО)

Кадър: Vbox7/Здравей България

Мис „Топ лице на Русе“ за 2021 година Камелия Ангелова се превърна в жертва на злонамерена атака в социалните мрежи. 27-годишната жена останала шокирана, след като разбрала, че нейни голи снимки са плъзнали из мрежата. Били пуснати в затворена група на Telegram.

„На 8 януари непознато лице се свърза с мен в социалните мрежи и ми каза, че има мои голи снимки, които се разпространяват в интернет. Отрекох това да съм аз. Видях групата – там има материали с голо съдържание. Подозирам, че е използван изкуствен интелект. Подадох сигнал в полицията. Оттам казаха, че следят сериозно подобни случаи. Пуснах жалба и в Русенската районна прокуратура”, разказа потърпевшата в ефира на Нова телевизия.

Младата жена посъветва младите момичета да не приемат всякакви покани за приятелство в социалните мрежи, да внимават какво качват и профилът им да не е публичен.

Според експерта по киберсигурност Спас Иванов трудно ще се стигне до човека, който е пуснал снимките в интернет.

„Прокуратурата трябва да установи дали снимковият материал е истински или фалшифициран. Това е един дълъг процес. Подобни случаи ще зачестяват. Има и фалшифицирани порнографски клипове”, уточни той.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/