in

Заловиха двама ало измамници, тормозили хора във Варненска област

Снимка: Pixabay

От пресцентъра на ОДМВР-Варна съобщават за медия „Нова Варна, че телефонните измами не стихват и през новата 2024 година. Установени са нови ало измамници, които са съпричастни към извършени 5 телефонни измами във Ваненско.

Преди два дни, в резултат на незабавно проведени оперативно – издирвателни действия от служители на сектор „Престъпления против собствеността“ в отдел “Криминална полиция“ при ОДМВР – Варна, със съдействието на колегите им от сектор „Измами“ при ГДНП и ОДМВР – Русе, на Централната гара в гр. Русе, са задържани мъж и жена, за които има събрани данни, че са съпричастни към извършени 5 телефонни измами, във Варненска област.

В двамата – тя на 45 години и съучастника ѝ на 59 – годишна възраст, са намерена значителна сума пари, които са от последните осъществени „ало измами“. Задържаните са конвоирани до гр. Варна за извършване на допълнителни оперативно – издирвателни мероприятия и процесуално – следствени действия по документиране на престъпната им дейност. Работата по случаите продължава.

Извършителите на телефонни измами, продължават активно да звънят на стационарни телефони в гр. Варна и селата в областта, като от началото на годината, са регистрирани 4 такива престъпления, а от служителите на ОДМВР – Варна са предотвратени 17 опита за този ви заблуди. Преките извършители на този род престъпления не пребивават на територията на страната. ОДМВР – Варна, съвместно със сектор „Измами“ при ГДНП, продължават работата по документиране и доказване на цялостната престъпна дейност.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.