in

Последни данни за големия удар на полицията на наркопазара във Варна: Задържаните са трима (СНИМКИ)

Снимка: ОДМВР-Варна

От пресцентъра на ОДМВР-Варна съобщиха, че при проведена спецоперация на криминалисти от ОДМВР-Варна и ГДНП, са разкрити две наркооранжерии. От полицията посочват, че са иззети близо 700 растения от рода на конопа и приблизително 20 кг готова суха продукция. Има трима задържани мъже – на 52, 53 и 54 години

Операцията за противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества е реализирана през вчерашния ден на територията на Варна, съобщават от варненската полиция за медия „Нова Варна“. Разследването е проведено от криминалисти в ОДМВР-Варна, с активното съдействие на колегите им от ГД „Национална полиция“.

Снимка: ОДМВР-Варна

В хода на предприетите действия, на територията на Западна производствена зона в града, са установени две оранжерии за отглеждане на растения от рода на конопа, изградени в производствени халета. От първата криминалистите иззели близо 500 растения, достигнали различен стадий на растеж, а от втората – още 175 растения и 65 – под формата на разсад.

Помещенията били оборудвани с високотехнологични лампи, системи за климатизация и вентилация, влагоабсорбатори, за растежа на наркокултурата допринасяли и множеството торове и препарати, намерени на място. Установено било и още едно помещение, пригодено за изсушаване на готовата продукция, откъдето са иззети приблизително 20 кг суха тревиста маса – готова продукция.

Снимка: ОДМВР-Варна

Задържани са трима мъже, съпричастни към престъпната дейност, на възраст 52, 53 и 54 години, двама от които са с криминални регистрации.

Действията по разследване на случая продължават съвместно с Окръжна прокуратура – Варна.

Снимка: МВР

Снимка: МВР

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.