in

На Бабинден в Каварна измиха ритуално ръцете на лекар с 50 годишен стаж(СНИМКИ)

Голямо хоро се изви на централния площад в Каварна днес преди обяд от празнуващите традиционния Бабинден по стар стил, предаде за медия „Нова Варна“ Керанка Далакмансдка.

С много емоции и настроение жените от фолклорните певчески групи „ Жарава“ и „Добруджанка“ при Клуб на пенсионера „Радка Чаушева“, възпроизведоха ритуала по измиване на ръце и дариха д-р Жеко Чалъков с 49 години стаж на лекар – гинеколог, и д-р Веселина Георгиева – гинеколог от 35 години.

Присъстваха акушерки, помощен медицински персонал, а уважение към професията им през годините показаха майки, дарили ги с погача, цветя и китка здраве. Фолклорните групи „ Жарава“ и „Добруджанка“ с ръководител Ивайло Василев и корепетитор Галин Ганчев огласиха залата с китка от народни песни, а жените играха с празнично настроение. Пожеланията на този празник винаги са били за повече здраве, повече деца, повече любов между младите, които с радост да отглеждат децата си.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/