in

Варненски баскетболисти с триумф в Димитровград (СНИМКИ)

Снимка: Д. Милетов

Отборът на варненския баскетболен клуб „Шоутайм“ успя да надвие „Пловдив Мамбас“ в първи кръг от Купата на ББЛ (Българска Баскетболна Лига). Мачът се изигра през вчерашния ден (21 януари, неделя) в Димитровград, който бе домакин на всички срещи от този кръг.

Двата състава бяха почти в пълни състави, като за варненци отсъстваха Димитър Петров, остътват по лични причини и старши-треньора на отбора Галин Стоянов, останал във Варна заради ангажименти с детско-юношеската школа.

Срещата започна динамично за „Шоутайм“ с висока успеваемост в нападение и интензивна защита. Треньорът на варненци в този мач Николай Николов, успя да завърти целия състав и да поддържа високо темпото на игра за своя отбор. В края на частта „Шоутайм“ беше отбелязал два пъти повече точки от своя противник – 32 :16 !

Снимка: Д. Милетов

Втората част не се различаваше от първата и варненци продължиха да трупат преднина. Полувремето дойде при 26 точки преднина за „Шоутайм“ – 64:38.

„Пловдив Мамбас“ се опитаха да започнат второто полувреме по-агресивно в защита, но силите им стигнаха само за равностойна трета част.

В последната четвъртина „Шоутайм“ отново доминираха и оформиха крайния резултат – 122 :75.

Снимка: Д. Милетов

За „Шоутайм“ всички състезатели отбелязаха точки, а седем играчи завършиха с двуцифрен резултат, като най-резултатен беше с 18 точки, 6 борби, 4 асистенции и 5 отнети топки. Станислав Цонков добави 17 точки, 6 борби и 9 асистенции. Иван Живков вкара 16 точки, капитанът Александър Иванов отбеляза 13, а с по 12 се записаха Веселин Георгиев и Стоян Ганев.

Следващите срещи от Купата ще бъдат на 3 и 4 февруари в Пловдив, като „Шоутайм“ ще се срещнат с отборът на „3.6.9. Раковски“.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.