in

Малкият Марти от Бургас има нужда от помощ: Спешно са необходими средства за лечението му

Снимка: К. Владев

И преди сме Ви запознавали със случая на малкия Марти от Бургас. Баща му Калин Владев се бе обърнал към екипа на медия “Нова Варна” с молба да популяризираме неговата история, за да могат повече хора да помогнат на семейството. Вече 10-годишният Мартен Владев от 7 години се бори за здравето си, с непрестанната подкрепа на родителите си и на много добри хора. Малкият Марти страда от генерализирано разстройство в развитието и тежка говорна апраксия. Диагнозата е дадена, когато детето е само на 3 години

Калин Владев отново се свърза с екипа ни с молба за помощ. Детето се лекува чрез вливки на стволови клетки. По думите на бащата към момента вече са осъществени три на брой вливки, като трябва да се направят между 4 и 6. Цената на една вливка е около 10 000$, казва Владев пред медия „Нова Варна“. Вливките са регулярно през 6 месеца, посочва още той.

Ето и цялата история на малкия Марти и неговото семейство:

„Здравейте! Казвам се Калин Владев и съм баща на Марти, който е на 10 г. с диагноза Генерализирано разстройство в развитието. На 1,6 г. когато беше Марти, той рязко се промени, спря да ни гледа в очите, от едно усмихнато бебе, стана неспокоен и тревожен, трудно заспиваше, казваше срички, които изчезнаха, вглъби се в едно синьо кубче, с което лягаше и ставаше. Започнахме с посещение при детски психолог, който изказа съмненията си за аутизъм. В този ден всичките ни мечти се сринаха! Не бяхме запознати какво е аутизъм, мислихме, че е нещо временно и той ще оправи. След като се съвзехме от шока, започнахме да търсим информация в интернет и групи и осъзнахме, че ни очаква голяма битка. На 2 годинки Марти започна посещение при логопед и психолог. От тогава до днес той не е спирал да посещава терапии.

На 2,10 г. го вкарахме в Барокамера, имаме над 200 терапии до момента в Барокамера. Минахме през Електростимулации, Звукостимулации, музикотерапия, кинезитерапия, поведенческа терапия, хипотерапия, биомедицина,безброй изследвания и още много други. От всяка терапия е имал по-малко напредък. Проговори на 4 години, като все още не може да изговаря добре думите, според логопедите е с говорна апраксия. Към днешна дата не можем да проведем диалог с него, не може да разкаже как е минал денят му и какво е правил. От 2020 г. правим консултации с италиански доктор, който работи с деца с аутизъм. С напредването на възрастта започнахме да се интересуваме от терапията със стволови клетки по протокол за деца с аутизъм. Говорихме с родители, които бяха правили по няколко вливки на децата си с много добър резултат, напредък в говора, разбирането, увладяване на лошото поведение, осъзнаване.

И така от 2022 година започнахме терапиите със стволови клетки, имаме вече 3 вливки, които дадоха на Марти доста добро разбиране, по добра фина моторика, социализация, но имаме още много неща, които трябва да подобрим, за това трябва да продължим с вливките на стволови клетки. Съпругата ми от както се е родил, не може да работи защото е от сутрин до вечер с него на училище и терапии. Когато започнахме да се интересуваме от терапията със стволови клетки имахме наши събрани средства в размер на 10 000 лв., които всъщност стигнаха само за самолетните билети до Мексико където ни беше първата вливка и се наложи да направим кампания в подкрепа на Марти. Направихме Фейсбук група благотворителен базар “Шанс за светло бъдеще и пълноценен живот за Марти”.

Помогнаха ни много хора, фирми, известни личности, училища с благотворителни базари, включително училището, където учи Марти, кой с колкото може. С огромна благодарност и признателност към всички, които ни помогнаха Марти вече има 3 вливки, но трябва да продължим за да подобрим още състоянието му за може един ден да е самостоятелен човек и да живее пълноценен живот. Марти също така има чревни и метаболитни проблеми, с които също трябва да се борим. Имаме оферта от клиника в Словакия за ФМТ инпланти – това са полезни бактерии, които ще изградят нов микробиом в червата на Марти. Тази процедура също има добро въздействие върху състоянието на децата с аутизъм, особено тези които имат пропускливи черва и трупат непрекъснато токсини, които не могат да изхвърлят, навлизат в кръвния поток и достигат до мозъка. Пакетите са различни само имплантите са 4570€, + капсули за 2 месеца още 5500€.

Лечението със стволови клетки варира от 7500€ до 12000€ в различните клиники. Ще се насочим към клиника според средствата, които успеем да съберем. Това е цена само за една вливка, която е непосилна за нашето семейство“.

Всеки, който има желание и възможност да помогне, може да го направи по следните начини:

IBAN: BG42UBBS80021087636640

BIC КОД: UBBSBGSF

Обединена българска банка

Титуляр Деница Марианова Владева – превод за МАРТЕН КАЛИНОВ ВЛАДЕВ

Pay Pal:
denica_m_d@abv.bg

Revolut: denits8ig1

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.