in

Красиви имена празнуват днес: Честит празник

Кадър: YouTube

Днес (24 януари) Православната църква почита паметта на Преп. Ксения Римлянка. Блаж. Ксения Петербургска. Преп. Филон, еп. Колпастийски. По този случай имен ден днес празнуват редица красиви имена

Преп. Ксения Римлянка носела името Евсевия (благочестива). Когато станала девойка, решила да посвети живота си на Христос, затова напуснала дома си, преоблечена в мъжки дрехи.

Установила се на остров и помолила да я наричат Ксения (странница). Тя водила възвишен живот и колкото била строга към себе си, толкова била милосърдна към своите сестри.

Иконата на света блаженна Ксения защитава от нужди и сплетни, избавя от лоши мисли и дързост, предпазва от измами и лицемерие. На святата се молим с молба да премахне бедите от градовете и страната. В дома нейната икона ще стане преграда за болести и скърби. Блаженната света Ксения е една от най-почитаните руски светци – “утешаваща всеки, който и се помоли” – така я наричат хората.

Днес имен ден празнуват: Ксения, Аксения, Аксиния, Oкcaнa

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/