in

Все повече млади търсели подслон в комплекса за бездомни във Варна: Бил пълен на 100%, но не връщали хора

Снимка: Община Варна

От Община Варна съобщават за медия „Нова Варна“, че се увеличава броят на младите хора, търсещи подслон в общинския комплекс за бездомни. Кметът уверява, че комплексът няма да върне никого, имайки предвид и влошените метеорологични условия

Заместник-кметът по здравеопазване, социални дейности и туризъм Снежана Апостолова се срещна миналата седмица с ръководството на Комплекса за социални услуги за бездомни лица и семейства във Варна. Директорът на комплекса я информира за забележките по реализацията на основния ремонт на социалния център и за констатациите в мониторинговите доклади на специализираната комисия. Последва и ново посещение в комплекса на комисията по мониторинг, за да се види дали изпълнителят на проекта е отстранил констатираните забележки.

Към момента капацитетът на приюта е запълнен на 100%, но кметът Коцев в дал указания никой да не бъде връщан и да се осигури храна и подслон за нуждаещите се хора.

От Общината посочват, че при нужда могат да бъдат настанени още хора, като за целта помещения за отдих и занимания ще бъдат обособени като спални.

При последното застудяване са постъпили 10 души и към момента в комплекса са приютени над 100 потребители.

Оказва се, че все повече млади хора търсят подслон и причините за това най-често са от битов характер.

Комплексът се нуждае от още един социален работник, за да се задоволят нуждите на всички настанени.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.