in

Николай Костадинов пред медия „Нова Варна“: Новият ГЕРБ работи мудно като стария. Искаме бързо развитие на Варна

Колаж: "Нова Варна"

Медия „Нова Варна“ се свърза с зам.-председателя на Общинския съвет във Варна Николай Костадинов от „Възраждане“, за да даде своя коментар за проектобюджета на Варна за 2024 година. Той обяви, че от „Възраждане“ искат бързо развитие на града, но „новият ГЕРБ работи мудно като стария“

1. Ако бюджетът остане в този си вид, Вие от „Възраждане“ бихте ли го подкрепили, в случай че вашите предложения не бъдат приети?

„Възраждане“ е организация, която дефинира, заявява и последователно отстоява своите позиции. Каузата ни е Варна и предложенията ни са фокусирани в това да превърнем града в по-добро място за живот, работа и отглеждане на деца. Предложенията ни са градивни, смислени и целенасочени. За първите три месеца от стартирането на мандата имаме десетки предложения и писма, които не видяха отражение в бюджета. Предложихме идеи за борба с корупцията, развитие на международните отношения, културата и спорта, но вече три месеца ресорните комисии така и не се събраха, а може би целенасочено? В същото време беше обявен бюджет на общите приказки, високопарните фрази и още ремонти на ремонти. Варненци не получиха промяна, а още от същото. Старият ГЕРБ беше изместен от новия ГЕРБ, в лицето на ПП-ДБ. Бюджетът е същият като този, който групата на „Възраждане“ в общинския съвет отхвърля четири години. Ние няма как да изменим на себе си или на избирателите ни. Кому е нужен поредният бюджет, който ще бетонира и асфалтира още 700 млн.? В същото време няма стратегическо финансиране за сериозни резултати в туризма, културата и спорта. И за трите базата остава на нива от 80-те., още по-зле точно оттам се правят икономии. До последното гласуване ще настояваме управляващите да се вразумят и няма да отстъпим от задачите, които ни поставиха избирателите ни и от ангажиментите, които поехме към тях.

2.Очакват ли се допълнителни предложения за бюджета на града от „Възраждане“, не само за културата и спорта, но и за другите сектори?

Борбата с корупцията е една от каузите ни. Още през Ноември внесохме предложение за сертификация на Община Варна по ISO 37001 Системи за борба с корупцията. Предложението още не е разгледано в комисия.

Настояваме за отпадане на излишната бюрокрация и премахване на такса за издаване на удостоверение за задължения. Туристическият сезон е на прага ни, а Варна няма визия. Поискахме да бъде обявен конкурс за девиз и лого на Общината.

Децата с дислексия заслужават своето достойно място в обществото. Внесохме предложение за осигуряване на четци и подпомагаме внедряването на тази иновативна технология. Вече трети месец отлежава в деловодството предложението ни за Бизнес бюлетин, а управляващите говорят за инвестиции и нови технологии?…

В международен план внесохме предложение за побратимяване на Варна с един от IT центровете на Япония, град Наха, столица на префектура Окинава.

Коментираме само вече внесени предложения, които отлежават… Имаме още десетки подготвени. Искаме бързо развитие на Варна и работим за това, уви темпото на работа остава хаотично, точно колкото и в предния мандат. Управляващите направиха сериозна грешка с този проектобюджет и ние към момента няма да го подкрепим.. Все още има време да поправят грещката си. Дали попаднахме от трън, та на глог, от Портних, та на Коцев, предстои да разберем съвсем скоро.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.