in

Телефонните измами продължават: Кой остави 11 000 лв. на пътя?

Колаж: "Нова Варна"

За по-малко от 24 часа криминалисти от полицейското управление в Шумен установиха помагач в телефонна измама. Отново бе измамен пенсионер, посочват от полицията

В обедните часове, във вторник 87-годишен мъж съобщил в РУ-Шумен, че е измамен по телефона. Обяснил, че предния ден бил потърсен от непознат, който се представил за началника на полицията в града. Съобщил му, че се провежда акция за залавяне на телефонни измамници и го помолил да съдейства. Възрастният мъж трябвало да остави парична сума, като клопка за „измамниците“. Представилият се за началник на полицията, обещал на пенсионера, че след като акцията приключи успешно, цялата сума ще му бъде възстановена.

С мисълта, че помага на полицията, мъжът оставил сума в размер на 11 000 лева, на определено място на ул. “Ген. Гурко“ в Шумен. След като оставил парите се прибрал и изчакал спокойно. На следващия ден, след като не получил резултат, се усъмнил и съобщил в полицейското управление за случилото се. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по НК.

Криминалисти от полицейското управление в града предприели редица действия за установяване на извършителя. Влезли в дирите на 37-годишен мъж от Шумен. Предприетите целенасочени мерки дали резултат и часове по-късно бил установен и разпитан. Пред полицейските служители мъжът обяснил, че самият той бил нает от непознати по телефона, за да извърши куриерска дейност. Трябвало да вземе от определено място един пакет и да го занесе до друго. За услугата щял да получи добро възнаграждение. Разпитан е пред съдия. Повдигнато му е обвинение във връзка с извършеното престъпление. Работата по документиране на случая продължава.

По публикацията работи: Ева Григорян

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/