in

Уникална гледка: Засякоха супер рядък бял пингвин на Антарктида (ВИДЕО)

Кадър: Youtube/The Telegraph

На Антарктида е забелязан много рядък снежнобял пингвин. Той е бил видян от екип на чилийските военноморски сили. Оказва се, че птицата е под влиянието на генетична особеност, причинена от рецесивен ген

Екземплярът, с който се сблъсква екипът „е напълно различен от останалите“ заобикалящи го хиляди птици от вида, казва пред АФП 33-годишният Уго Арос. Той е сержант и готвач в научната станция. Мъжът документира откритието.

„Този пингвин е страдал от левцизъм“, което представлява генетична особеност, причинена от рецесивен ген, който придава бял цвят на оперението на засегнатите животни, но очите запазват нормалния си цвят за разлика от албиносите, при които те са червени, обяснява Диего Мохика.

„Всички бяхме изумени от тази среща и направихме много снимки за спомен“, казва сержант Арос, който е и любител фотограф.

Популацията на субантарктически пингвини, наброяваща около 800 000 екземпляра, се счита за стабилна от Международния съюз за опазване на природата. Въпреки това учените смятат, че човешката дейност може да повлияе на здравето им.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/