in

Гаргата Гаро живее от година и половина при семейство във Варна

Кадър: БНТ

От година и половина насам гарга живее като домашен любимец при семейство във Варна. Гаргата носи името Гаро и най-много обича да се къпе в банята и да крие лъскави малки предмети. Пернатият малък приятел живее с варненското семейство Яневи. Семейството разказва как се е запознало с Гаро

„Стояхме си на двора със съпруга ми и прелетя нещо като птичка. Ние в първия момент не можахме да разберем какво е. Тя кръжеше, летеше на няколко пъти. И в един момент, защото кацна на земята, видяхме, че е гардже и след малко то се подплаши от котката, завъртя се и кацна на главата на съпруга ми. И така тази животинка от година и половина си живее при нас, съвсем свободно си живее. Пускаме я на свобода, тя не си отива, пак се връща“, споделя Кремена Петрова пред БНТ.

И до днес Гаро е най-привързан към Йордан, на чиято глава кацнал първо. И прекарва най-много време с него.

„Всеки ден му мия клетката, пускам го в гаража да хвърчи свободно. Излизаме навън с него и постоянно е с мен“, коментира Йордан Янев.

За година и половина съжителство става ясно, че Гаро особено много държи на своята хигиена. Затова му приготвят банята за къпане и сутрин, и вечер.

Гаргата си има и лоши навици, един от тях е да краде. Често го прави с лъскави неща.

„На дъщеря ми открадна обеците, които така се закопчават с клипси и ги дръпна, и замина с обецата. От там разбрахме, че лъскавите неща много го привличат. Опита и с моите обеци, но тук не му се получиха нещата, защото не може да ги извади от ушите ми“, заяви Кремена Петрова.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/