in

Проговори бащата на обезобразеното 5-годишно дете в Пловдив (ВИДЕО)

Колаж: "Нова Варна"

Припомняме, че 5-годишно дете беше обезобразено в Пловдив от собствената си майка и нейния приятел, с когото живеела. Лекарите бяха констатирали, че от главата на момченцето липсват 15 квадратни сантиметра не само коса, но и кожа, което говори за жесток побой.

След операцията, детето вече е изписано от болницата. За насилието прокуратурата обвини майката и нейния приятел, с когото от няколко месеца живеели под един покрив. Според обвинението двамата многократно са малтретирали момченцето физически и вербално. Впоследствие майката беше освободена с мярка „подписка“.

Последни данни за състоянието на обезобразеното 5-годишно дете от Пловдив

В ефира на Нова телевизия бащата на детето – Венислав Алексиев, заяви, че синът му се възстановява добре, според „оскъдната информация”, която е получил от директорката на дома, в който е настанен. Алексиев не знаел къде точно е настанено момчето. Казва, че не го е виждал след изписването му от болница, тъй като не е допуснат до него от социалните.

„На мен ми се обяснява, че трябва да изчакам да подпиша договор за оценка на родителски капацитет и след това ще ми се направи график, за да мога да го виждам”, заяви Алексиев.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/