in

Кметът на Варна отговори в социалните мрежи за грипната ваканция

Кадър: ТикТок

Кметът Благомир Коцев отговори в социалните мрежи на множеството ученици, които го помолили да обяви грипна ваканция във Варна. Коцев обясни, че в момента заболеваемостта във Варна е под 30%, а и обявяването на грипна ваканция зависи от директора на РЗИ-Варна:

„Скъпи ученици,

Много ме радват вашите мемета и дискусиите без правописни грешки в социалните мрежи, с които искате от мен грипна ваканция.

Обаче, на активистите в Тик Ток искам да съобщя, че обявяването на грипна ваканция зависи от директора на РЗИ-Варна. Кметът е кмет, но има директор по грипа. Имаме следните факти – заболеваемостта в момента е голяма, но по-малка от 30%, каквото е минималното изискване за спирането ви от училище. Уверявам ви, че ако все пак проф. д-р Паунов ме посъветва, аз веднага ще ви пусна в грипна ваканция. Но дори и по време на нея ще трябва да пишете диктовки, да решавате задачи, да съчинявате есета и да се упражнявате на музикалните си инструменти.

Моля, който ми пише, да не допуска правописни грешки и да посочва логични и сериозни аргументи! Чета всичко, да знаете“.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.