in

Гръцките медии гърмят: Арестуван е българин „главорез“, свързан с опасна банда в Гърция

Колаж: "Нова Варна"

В ранните часове на изминалия неделен ден в Гърция е арестуван престъпник, станал повод за безпокойство на властите в миналото. За него се знае, че е 36-годишен българин и се твърди, че поддържа връзки с известната организирана група „Lions“ или „Лъвовете“. Гръцките медии определят задържания като „главорез“

Българинът е задържан за притежание на оръжие след случайна проверка, извършена му, докато бил пред известен нощен клуб в Лиозион. По-конкретно у него са открити пистолет „Токарев“ и седем куршума, съобщава гръцката медия „Reporter“.

Особено важен е фактът, че според добре осведомени източници дръжката на оръжието е била увита с тиксо. Тази практика се свързва с това, че позволява на стрелеца да извади оръжието и да го изхвърли бързо, без да оставя следи по него.

Според същите източници арестуваният се е сбил с полицаи в Гази преди няколко месеца и дори е завел дело срещу тях за побой. В същото време се твърди, че 36-годишният поддържа добри отношения с членове на бандата на „Лъвовете“.

Членове на тази престъпна група са замесени в убийството на 39-годишен водопроводчик в Неа Йония. Членовете на бандата са били наемани в трафик на наркотици, трафик на хора и осигуряване на охрана на магазини, главно в Сеполия и Гази, като същевременно са се разширили и до Закинтос.

Превод и редакция: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/