in

Президентът заговори за настанала истерия заради страх от нова партия

Кадър: Facebook/"По света и у нас" - новините на БНТ

Българският държавен глава Румен Радев отправи нова порция критики към управляващото мнозинство. Той заяви днес пред журналисти, че „цялата режисирана истерия издава страх от нова партия“.

„Този хор на страха обедини партиите в сглобката и малките политически формации, които заедно се чувстват застрашени от ерозията на доверието. Опитомяването на лидерите на ПП-ДБ дава някакви надежди някому, че могат да подходят и към президентската институция така, но това няма да се случи“, заяви президентът Румен Радев.

Припомняме, че по-рано Делян Пеевски изпрати писмо до главния прокурор, главния секретар на МВР и шефовете на ДАНС и Комисията за противодействие на корупцията. Като във въпросното писмо той заяви, че прокуратурата и службите не предприемат или не оповестяват данните за проверки в  президентската администрация.

Президентът отговори на това обвинение от страна на Пеевски: „Призовавам компетентните органи да извадят всички сигнали, преписки и дела за БТК, „Булгартабак“, КТБ, ББР, язовири, магистрати, „Митници“, „Дунарит“, отравянето на Гебрев, офшорки, поставени лица – собственици на имоти, хотели. Останаха страшно много въпроси да висят. Обществото ни очаква отговори. Как да се борим с корупцията при това положение?“.

Радев заяви, че е наивно да се мисли, че като „омаскаряваш личности, ще промениш настроенията на хората“.

„Появата на алтернатива е неизбежна, да върне нормалността и европейската перспектива“, категоричен е президентът.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.