in

Защо цените на горивата тръгнаха нагоре?

Снимка: Pixabay

Притеснени потребители алармират, че цените на горивата тръгват плавно нагоре. Но на какво се дължи това? По темата говори председателят на Националното сдружение на малките търговци на горива Николай Николов

„Както виждате, цените вървят устойчиво нагоре. Това е обяснимо, защото и в световен мащаб има повишаване на цените. В момента онова, което се подготвя у нас с отпадането на дерогацията и с неяснотите около съдбата на „Лукойл”, неминуемо прави цените „апетитни” за хората, които могат да оперират с тях”, коментира в ефира на Нова телевизия Николай Николов, председател на Националното сдружение на малките търговци на горива.

„След като ще ползваме чужд, неруски петрол, с по-добри качества, се надяваме наистина горивата да са по-добри. Но цените неизменно ще станат европейски”, смята Николов.

По думите му до март повишаването все още ще е леко, но след отпадането на дерогацията трябва да стигнем ниските европейски цени.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/