in

Страшно е положението в Гърция: Предприемат се извънредни мерки

Кадър: Youtube/turndownhastings

Днес заради лошото време в Гърция, което донесе обилни снеговалежи и минусови температури в страната, влязоха в сила поредица от извънредни мерки, посочват гръцки медии. Много пристанища в Гърция днес ще останат затворени заради влошените метеорологични условия в страната. Вятърът в Егейско море силата на вятъра достигна до десета степен по скалата на Бофорт, според данни от Национална метеорологична служба в Гърция.

Сутрешните курсове от пристанище Пирея към Цикладските острови няма да се осъществят. Забраната за отплаване важи и за пристанищата Рафина и Лаврио в столичния район. Към островите в Сароническия и Арголическия залив откъм Източен Пелопонес се допуска пътуване само с плавателни съдове от закрит тип, съобщава БТА.

Не се осъществяват линиите Агия Марина – Неа Стира на остров Евбея (Евия), Волос – Споради, Кавала – Принос на остров Тасос и Александруполи – Самотраки. От Керамоти до Лименас на Тасос се допуска придвижване със затворени плавателни съдове.

Препоръчва се всички пътници, които ще пътуват днес, да се свържат с местните пристанищни власти и туристическите агенции преди да потеглят, за да бъдат информирани за евентуални промени по маршрутите.

Освен ветровете, заради снеговалежи в източните и южните райони на Гърция има временни затваряния на пътища за почистване, а в много училища занятията са отменени или се провеждат дистанционно.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/