in

Варненци с първи думи за Зелената зона (ВИДЕО)

Колаж: "Нова Варна"

Предстоящото въвеждане на Зелената зона във Варна повдигна много въпроси, които медия „Нова Варна“ реши да не оставя без отговор. Авторският коментар на Мони Зенгиннер и пряк разговор с граждани на Варна:

Очаква се зоната да бъде въведена през пролетта и да осигури около 10 хиляди платени паркоместа. Тя ще бъде разделена на 7 подзони, обхващащи районите от сегашната синя зона до бул. Васил Левски. Въвеждането ѝ цели да осигури допълнителни паркоместа и да въведе ред в паркирането.

Трафикът в районите, част от предстоящата зелена зона, е голям. Заради комуникативността на районите, те биват ежедневно пренаселвани с автомобилите на хора, посещаващи ги с не една цел. Някои биват принудени от обстоятелства, а други биват провокирани от собственото си желание. Акцентът обаче не е върху естеството на мотивите им, а върху крайния резултат, който е недостига на паркоместа. Най-общо можем да кажем, че хората се разделят на живущи и приходящи.

Мони Зенгиннер направи питане в пиковите точки на кварталите, които ще бъдат част от Зелена зона. Този изследователски обзор извади на повърхността проблемите на гражданите, които оказа се, не са никак малко. Зенгиннер установи, че според тях най-големият проблем е както недостига на паркоместа, така и инфраструктурата на града.

Някои от интервюираните варненци са скептични, че въвеждането на Зелената зона ще реши кардинално проблемите им, но смятат, че значително ще ги улесни. Част от шофьорите, взели участие в анкетата не отхвърлят варианта да използват градския транспорт като алтернативен начин за придвижване, докато други твърдят, че това е възможно единствено за хора без деца. ‘’С две деца и служебни задължения ми трябват не една, а две коли’’: възкликна един от гражданите.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Moni Zenginner (@monizenginner)

По публикацията работи външен стажант: Мони Зенгиннер

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/