in

Ето кога ни връхлита първата магнитна буря за февруари и как да се предпазим

Колаж: "Нова Варна"

На 29 януари астрономи са регистрирали двойно изригване на Слънцето от клас М6.8 (R1). Причина за това е слънчевото петно, наречено AR3559.

В тази връзка е възможна магнитна буря още в периода 1-2 февруари 2024 г. Очакваната геомагнитна буря ще е от клас G2-G3.

Метеочувствителните хора ще усетят въздействието на геомагнитната буря и по тази причина трябва да следват някои прости стъпки, за да се чувстват по-добре.

Лекарите съветват в периоди с геомагнитни бури, хората да пият повече вода, да консумират повече плодове и зеленчуци, да избягват кафе, алкохол, цигари, мазни и тежки храни, да следят стриктно съня си, като си лягат по-рано, както и да правят кратки разходки из природата. В такива периоди не е добре да прекарваме прекалено дълго време пред екраните на компютри и мобилни телефони.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/