in ,

Внимание: Крадат лични данни на българи. Ето каква е новата фишинг схема с SMS-и

Снимка: Pixabay

Много български потребители на популярна стрийминг платформа са се оплакали, че през последните дни в малките часове на денонощието са получили есемеси от номер InfoSMS

SMS-ът, който уж бил от Нетфликс, гласял следното: „Potv’rdete dannite si v ramkite na 24 chasa, predi akaunt’t vi da b’de ogranichen“. Неграмотно написаното съобщение било последвано от линк.

След като въпросният линк се последва, води към страница, която е точно копие на известната стрийминг платформа. Тук идвал и моментът, в който измамниците искали въвеждане на имейл или телефонен номер, както и парола. За новата измама ни сигнализираха зрители на bTV.

При проследяване на линка в популярна платформа за проверка на URL адреси излизат два източника – един от Франция и един от Русия. От конкретният IP адрес излизат още интересни линкове, като такива свързани с популярна в България платформа за банкиране, световноизвестна медия, сайт за онлайн разговори, стрийминг платформата за музика и много други.

На официалния уебсайт на стрийминг платформата намираме техните указания за какви атаки от тяхно име трябва да се внимава.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/