in

Скандал около украинката, станала „Мис Япония“: Какво разкриха за нея и защо върна короната си?

Кадър: Youtube/Global News

Припомняме, че жена, родена в Украйна, наскоро се превърна в новата „Мис Япония“. Нейното име е Каролина Шиино. Още тогава 26-годишната победителка в конкурса разбуни духовете в Япония. Някои приветстваха коронясването ѝ, което я удостоява като най-красивата жена в Япония, но други се противопоставиха на победата ѝ, изтъквайки това, че не въплъщавала традиционните японски идеали за красота.

Наскоро японски медии разкриха, че Шиино е имала връзка с женен влиятелен човек и лекар. Мъжът не е дал публичен коментар, съобщава Би Би Си.

В първоначалния си отговор на доклада миналата седмица организаторите на конкурса защитиха г-жа Шиино, като казаха, че тя не е знаела, че мъжът е женен.

В понеделник обаче организаторите казаха, че тя е признала, че знае за брака и семейството на мъжа.

Тя се извини за подвеждането и организаторите приеха короната ѝ обратно, съобщиха от Асоциацията на Мис Япония.

Г-жа Шиино също се извини на феновете си и на широката общественост в изявление в понеделник, в което каза, че е действала от страх и паника в отговор на доклада.

„Наистина съжалявам за огромните неприятности, които причиних, и за това, че предадох тези, които ме подкрепяха“, каза тя.

Титлата Мис Япония ще остане вакантна до края на годината, въпреки че имаше няколко подгласнички.

Превод и редакция: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/