in

Тази млада българска учителка спечели голямо признание от „Кеймбридж“. Коя е тя? (ВИДЕО)

Кадър: Нова телевизия

Димитрия Хаджиева е учителка по английски език. Тя преподава в Неврокопската професионална гимназия „Димитър Талев” в Гоце Делев. Младата учителка спечели първо място в Асоциацията на „Кеймбридж” училищата в България. Миналата година заела второто място в категорията „Учител на годината” по английски език.

„Това е моят втори опит да се докосна до първото място. Миналата година бях на второ място. Абсолютно същата категория. Но това не ме удовлетвори и продължих напред“, обяснява младата учителка пред Нова телевизия.

По нейни думи трябва да имаш желание и подход към учениците.

„Ако веднъж успееш да привлечеш вниманието на учениците, е много лесно да го задържиш”, категорична е 28-годишната Димитрия Хаджиева. Тя самата все още учи. От 6 години младата жена работи като учител. Избрала професията сама, въпреки че и майка ѝ е преподавател.

„Моята майка е учител и аз винаги съм взимала пример от нея. Винаги съм се опитвала да ѝ подражавам. Но не е само това. За да можем да постигнем нещо в живота, като личности, според мен трябва да имаме една вътрешна мотивация, която да не се влияе от нищо. Просто да я имаме в нас. Аз я имам!“, казва Хаджиева.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/